Zwanger Totaal & ZwangerFit

Regelmatig starten er nieuwe groepslessen voor zwangeren. Deze groepen zijn gericht op zorg tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Deze groepslessen worden gegeven volgens het Zwanger Totaal & ZwangerFit concept. Hieronder kunt u meer hierover lezen.


Zwanger of bevallen?
Gefeliciteerd!
Leuk dat je interesse hebt in het volgen van de lessen gericht op zwangerschap.
Onderstaand kan je meer informatie vinden hierover.


Bij vragen of wanneer je wilt inschrijven kan dit door te mailen naar 

elke@cesartherapiedoetinchem.nl

De groepsbehandelingen van het ZwangerTotaal / ZwangerFit worden opgedeeld in twee groepen, prenataal en postnataal. Beide groepen zijn los van elkaar te volgen en het is dan ook mogelijk om de groepsbehandeling te volgen na de bevalling zonder dat er deel is genomen aan de eerdere reeks. Alle behandelingen worden gegeven door onze bekkenoefentherapeut Elke Hubers, waardoor er naast gerichte aandacht in de groepslessen eventueel ook individueel advies gegeven kan worden. 

Kosten

De ZwangerTotaal & ZwangerFit beweegprogramma's zijn door alle zorgverzekeraars opgenomen in het aanvullende pakket. Bij zwangerschapsgerelateerde klachten kun je hierop aanspraak maken. Soms is een verwijzing van de huisarts of specialist noodzakelijk.

Wanneer je geen klachten hebt is het afhankelijk van je verzekeringsvorm of de kosten vergoed worden. Een aantal zorgverzekeraars hebben daarnaast nog een aparte dekking in hun polis opgenomen voor 'preventieve scholingen of cursussen' (onder andere CZ Groep). De therapeut kan je hier meer over vertellen.

Wanneer je niet voor vergoeding in aanmerking komt zijn de kosten voor eigen rekening. De kosten van het groepstraject tijdens de zwangerschap zijn €120,- en  het groepstraject na de bevalling €95,-.

Tijdens de zwangerschap

Dit bestaat uit 7 bijeenkomsten van 1 uur. Je krijgt uitleg welke veranderingen er in je lichaam plaatsvinden en welke klachten hieruit kunnen volgen. Je leert hoe je de klachten kunt verminderen en hoe gezond bewegen hierop invloed heeft. Tevens is er aandacht voor de bevalling, ademhalingstechnieken, ontspannen, houdingen tijdens het opvangen van weeën en perstechnieken worden besproken en geoefend. Er is een partneravond, waarin je samen met je partner tips krijgt. Ook krijg je informatie en handige tips van de lactatiedeskundige, die aanwezig zal zijn op de partneravond.

De lessen tijdens de zwangerschap zullen gegeven worden op:
-maandag, woensdag of donderdag van 19.00 uur tot 20.00 uur.

Na de zwangerschap
Dit bestaat uit 6 bijeenkomsten van 1 uur. Je leert hoe je je lichaam het beste laat herstellen en hoe je op een verantwoorde manier aan je conditie kunt werken. Je krijgt adviezen hoe je weer toe kan werken naar je favoriete sport en leert hoe je zonder maar ook mét je baby aan je eigen lichaam kunt werken. Samen met je baby oefen je de houdingen en bewegingen die nodig zijn tijdens de verzorging.

De lessen na de zwangerschap zullen gegeven worden op:
-maandag    9.30u tot 10.30u
-woensdag  11.00u tot 12.00u

 

Individuele begeleiding

Soms is het nodig om te starten met een stukje privébegeleiding door de therapeut. Dit geldt niet standaard voor elke deelnemer aan ZwangerTotaal / ZwangerFit, het is afhankelijk van je klachten. De oefentherapeut maakt een behandelplan om de ergste klachten te laten verminderen, zodat beter ingestapt kan worden in het groepstraject. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om het hele programma individueel te volgen.

 

Ook tijdens de eerste weken na de bevalling kan je bij klachten een beroep doen op de bekkentherapeut. Je wordt begeleid in het herstellen van je lichaam en verminderen van de aanwezige klachten. Zodra het voor je lichaam mogelijk is, kun je starten met de postnatale groepstraining.

 

Voor meer informatie of inschrijven voor een van de beweegprogramma's kan je mailen naar elke@cesartherapiedoetinchem.nl

 

 

 

Elke Hubers
Geregistreerd Bekkenoefentherapeut